HTML

Mennyi az annyi?

Depressziós vagy? Segítek megtalálni a kiutat.

Gyógyulni vágyó depressziós és pánikbeteg embertársainknak, akik hajlandóak a lelküket rendbe rakni.

További olvasnivalók


Iratkozz fel blog RSS-re, és látod az új bejegyzéseket!

Friss topikok

  • Sásdi Tamás: @P3X42: 2013-ban az egész világ alapvetően zavaró, ha fizikailag zajong, ha, csak láthatatlan léle... (2013.09.24. 22:01) Az agykontroll előnyei és hátrányai
  • csúzligumi: Üdvözletem! A fenti íráshoz szeretnék hozzászólni személyesen és Illyés Gyula versének segítségév... (2012.03.18. 09:49) A gyerekeknek miért hallgass a neve?
  • Lélekbúvár: Szia! Te is elgondolkodtattál engem! :-) Nem mondom, hogy mostanában, amikor a lyánykám valami ú... (2009.06.23. 17:36) Kettesben egy újszülöttel
  • http://www.hiszed-e.eoldal.hu/: Kedves Lélekbúvár! Megértelek én is irtózatosnak tartottam és tiltakoztam a bűnnek még a gondolata... (2009.05.07. 14:03) Én ÉN akarok lenni - ez vajon rossz?
  • Lélekbúvár: @casadera: Köszönöm a visszajelzést! :-) Örülök hogy téged elkerül ez a probléma. Azért azt me... (2009.04.08. 13:41) Szélsőségek bűvöletében


Az agykontroll előnyei és hátrányai

2009.05.13. 11:36 Lélekbúvár

Biztos hallottál már az agykontrollról.

Ez egy a számos út közül, amelyek arra lennének hivatottak, hogy jobbá tegyék az életedet, átprogramozzák a gyerekkori lemezt a fejedben, oldják a feszültségedet.

Én azt mondom, hogy nagyon szép és jó, de csínján kell bánni vele. Vannak olyan helyzetek, amikor inkább árt, mint használ. Ismerek embereket, akik agykontroll tanfolyamon is részt vettek, egy ideig programoztak szorgalmasan, aztán visszasüllyedtek a régebbi lelki szintjükre. Úgy gondolom, hogy túl sok volt nekik egyszerre, nem tudták befogadni.

 

Például, ha agykontroll CD-ket hallgatsz, vagy pozitív állításokat mondogatsz magadnak, akkor rengeteg új információ zúdul rád egyszerre, amelyek ráadásul gyökeresen ellentétesek az eddigi hiedelmeiddel. Ennél fogva nem kis zavart idézhetnek elő a fejedben, olyat, ami arra késztet, hogy abbahagyd az egészet.

Vagy ott van a rengeteg agykontroll technika (pohárvíz, éjszakai programozás, elmetükre, stb.), amelyek mind nagyon alkalmasak problémamegoldásra, de ha mindet alkalmazzuk, elvérezhetünk benne.

Indulásnak szerencsésebbnek tartom, hogy maximum egy-két személyre szabott pozitív állítást vagy módszert kiválasztasz, azokat begyakorlod, mondogatod, próbálkozol velük. És magának értetődőnek tekinted, ha esetleg nem megy vagy kicsit bénázol, hiszen egy teljesen új kalandba csöppentél bele. Így talán kisebb az esélye a teljes abbahagyásnak és tartósabb eredményt lehet elérni.

 

Neked mi a véleményed a fentiekről?

 

9 komment

Címkék: frusztrált depresszióűzés szorongás oldás stressz szorongás lelki egészségvédelem pánikbetegség leküzdése stressz megküzdés agykontroll technikák agykontroll meditáció az agykontroll agykontroll gyakorlatok agykontroll tanulás túl sok besokall

A bejegyzés trackback címe:

http://kiutadepibol.blog.hu/api/trackback/id/tr941118937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.05.13. 19:21:19

@Lélekbúvár,

Nagyon egyoldalú megállapítások, meg lennék lepve ha azt mondanád, hogy bármely szintű tapasztalatod van az agykontrollal. Én magam is művelem, igaz csak autodidakta módon sajátítottam el. Nem hallgatok "pozitív CDket", de igyekszem pozitívan gondolkodni. Sőt agykontrollos ismerősei körében i csak pozitív tapasztalótokról tudok beszámolni.
A vissza és mélyebbre esés, min a fogyókúrázóknál a libikóka hatás persze benne lehet a pakliban, de kizárólag azok között akik nem sajátították el ez az "életmódot, életlátást", akik felszinesek, de ilyenek az élet minden területén léteznek.

Tehát akikben e cikk kapcsán kétségek merültek fel az agykontrollt illetően, tegyék azt félre, próbálják ki, de csak ha komolyan gondolják! ;)

István

Lélekbúvár · http://www.lelekapolas.hu 2009.05.14. 12:49:00

Kedves István,

És a kineziológiával hogy állsz? Ismered?
Örülök, hogy Nálad és az ismerőseid körében az agykontroll csak hasznos eredményeket hozott.
Nálam sajnos erősítette például a megfelelési kényszert. Hogy mások minden cselekedetéhez pozitívan álljak hozzá, még akkor is, ha vágják a hátamon a fát.
Én ilyenekre gondoltam.
Szóval azt hiszem, nem módszerrel van gond, hanem azzal, hogy hogyan alkalmazzuk, mert ez személyenként eltérő lehet.
Hm?

Titi

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.05.15. 00:39:19

@Lélekbúvár,

A kineziológiát csak hírből ismerem, ehhez nem szólnék hozzá. Mint említettem az agykontrollt is csak autodidakta módon tanultam/tanulom, ezért az alkalmazásában is nyilván vannak mellékvágányaim. Ezzel együtt bátran állíthatom, ha nem csak felszínesen alkalmazod akkor nem lesz rossz tapasztalatod, még ha nem is minden nem is pont úgy működik nálad ahogy le van írva (ahogy várod).
Természetesen kitartónak kell lenni és hinni a működésében, és garantáltan lesz nem egy sikerélményed, ami a buktatókon is átlendít. Nem csodaszer, nem máról holnapra hoz eredményt, de hogy működik az tuti! ;)

"Nálam sajnos erősítette például a megfelelési kényszert. Hogy mások minden cselekedetéhez pozitívan álljak hozzá, még akkor is, ha vágják a hátamon a fát."

1. A megfelelési kényszert le kell építeni, lehet neked valami más módszer hatékonyabb lenne, de ez nem jelenti azt, hogy más területen az agykontroll ne működne nálad.
2. Favágásról a hátunkon? Az agykontroll pont nem erről szól. Az hogy, ha jó képet kell vágni a "pofonokhoz", hogy le kell építenünk a gúzsba kötő kisördögöt, az nem azt jelenti, hogy feladjuk, hogy belenyugszunk. Hanem hogy nem problémának, hanem lehetőségnek, de legalábbis kihívásnak fogjuk fel!

Sok sikert hozzá4

István

http://www.hiszed-e.eoldal.hu/ 2009.06.01. 07:43:47

Ezek ismeretében már nem csodálkozom.Az agykontroll egy olyan tudat állapotot idéz elő, mint a hipnózis. Az ember nyitottá válik idegen hatások befogadására és elveszíti az önnön tudatállapota feletti kontrollt.. Az igaz, hogy ez átmeneti nyugalmat, ill kellemes tudatállapotot idéz elő,azonban lélektani hatása, és szellemi befolyásoltsága nagyon is nyomon követhető.Az ember az Ő alkotója nélkül nem tud jó dolgokat csinálni. Még azt sem tudja, hogy mi a jó számára.Nézzétek meg a sok, kábítószer, alkohol és más " jónak " tűnő dolgok hatására tönkre ment életeket.De ide sorolom a sok depresszió elleni gyógyszert is.Ébresztő!!! A mozi csúcs idejében a filmkockák közé tettek hamburger reklámokat, amit az emberek nem láthattak, mert csak ezredmásodpercnyi felvillanások voltak, amellyel arra ösztökélték az embereket, hogy fogyasszanak hamburgert.bizonyyítottan megrohamozták a büféket és ,mint a sáskák fogyasztottak. Szociálpszichológiai kísérleteknél megtaláljátok.Isten nem kívánja azt az embertől, hogy a tudatát kikapcsolja. Bizony a fájdalmainkat nagyon is élhatően kell megélnünk, de a kinyújtott Krisztus-kézben megkapaszkodva van gyógyulás. De a bűnt bűnnek kell nevezni és nem balesetnek. Ajánlom:Erdélyi Judit dr.:Természetgyógyászat az ige mérlegén. Talán egy orvosnak hisztek. Ha kell többet is ajánlok.Szeretettel:Eszter

Lélekbúvár · http://www.lelekapolas.hu 2009.06.06. 20:03:58

Eszter,

Szerintem te félsz az agykontrolltól. Ezt a bejegyzésedet, úgy érzem, a félelem és a nem ismerés diktálta. Talán kritikátlanul elfogadtad mások véleményét a témáról, és saját magad nem jártál utána, nem próbáltad ki, még érintőlegesen sem.
A hamburgert és a kábítószert nem lehet az agykontrollal egy lapon említeni. Legalábbis én nem tenném.
És ha ennyire tiltakozol a hipnotikus állapotok ellen, akkor vajon nem szoktál elmélyülni egy tevékenységben? Vagy neked az éjszaka arra való, hogy sötét legyen, és nem arra, hogy aludjál? Mert az elmélyülés és az alvás is hipnotikus állapotok!

Természetesen a te véleményed is egy vélemény. Bár elég egyoldalúnak érzem.

Milyen orvosra gondolsz, akinek hinni kell? Olyanra, aki az egyetemen könyvből tanulta a gyógyítást, és nem látja a tünettől az embert? Vagy aki személyre szabott kezeléssel tényleg képes segíteni a problémák megoldásában?

http://www.hiszed-e.eoldal.hu/ 2009.06.07. 07:25:39

@Lélekbúvár:
Az agykontrollt kipróbáltam és tisztában vagyok vele, hogy milyen erők felé váltam nyitottá. Nem minden jó ami annak látszik.Ha sötét annak látszana bizonyára kikerülnénk. Ha látnánk a csapdákat akkor nem mennénk bele. Nekem azt mondja a Bibliában Isten igéje:

"21. Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!
22. Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek! " I. Thessz. 5.21-22

Olyan orvosra gondolok, aki megvizsgálta ezeket a dolgokat, az ige mérlegén és azt is megtapasztalta, hogy miért van annyi lelki beteg ember, s azok akik vívódnak és olyan erőknek engednek amelyek tönkre teszik a lelkeket, miért kerülnek pszichiátriai kezelés alá. Az Istennek engedelmeskedő ember nem vár mindent önmagától, hanem átadja terheit Urának, kér segítséget a problémái megoldására és ez naponta megújuló erőt ad számára. Ifjú koromban vegetatív problémák miatt rengeteg nyugtatót szedtem, halál félelmem volt , mindent kipróbáltam , mindennel próbálkoztam,de nem használt. Majdnem gyógyszer- függő lettem. Amikor egy napon a fiam elém állt: Anya én hittanra szeretnék járni. Akkor abban a pillanatban Isten átölelő mindent elsöprő szeretetét láttam meg. Folyt a könnyem és boldog voltam . Rám talált az Úr. Minden vétkem amelyet elém hozott a kezébe tettem és megtapasztaltam a megbocsájtás ajándékát. Szeret az Úr és ezért nincs még végünk. Olyan volt ez, mint a lelki mosakodás. Tiszta lettem, s ha nem vagyok "jól" akkor tazt keresem miben vétkeztem az én Uram ellen.Ha a fazekas elkészíti az agyagedényt, szólhat-e az edény a mester munkája ellen? Kérdezheti-e, miért ilyenre alkottál? Mert ilyennek szeret, olyannak , amilyen vagy és amilyenek vagyunk. Ez az Isteni szeretet, és ez mindenre elég.
Olyan orvosokról beszélek hát akik tudják, hogy néha elkerülhetetlen a gyógyszerek szedése, de ismerik azt az utat, amely Krisztus golgotai keresztje által teljes szabadulást ad.
Nem félek, mert nekem minden napra jut egy pirula abból, amit Isten igéje mond .: Ne félj. Ha akarod megtalálhatod a honlapon.

Vicky33 2013.04.21. 15:46:47

Az Agykontrollal egyáltalán nem lehet ártani.
Akik pedig visszasüllyedtek a régi szintjükre biztosan azért történt mert nem rendszeresen relaxáltak,ez estben tényleg minden a régi lesz még a tanfolyam elvégzése után is. A kulcs a rendszeresség.
Nincs olyan, hogy túl sok az infó és nem tudja befogadni, ez hülyeség.
Át kell programozni a negatív dolgokat, ebben segít az Áthangoló című cd is amúgy.
Ha pedig nem hiszel benne,nem kell elvégezni.
Egyáltalán nem veszel el ha több technikát is gyakorolsz,hisz az a lényeg jól tudd alkalmazni a legtöbb technikát,ezt pedig csak gyakorlással tudod elérni. El kell végezni a tanfolyamot, és utána minden simán megy feltéve ha az ember beépíti a mindennapjaiba a relaxációt.
Lehet, hogy ez a cikk azoknak készült akik tanfolyam nélül próbálnak meg agykontrollozni, vagy nem tudom de egyáltalán nem így van amúgy, ahogy ide le van íra. Ha van vágy hit elvárás akkor működni fog.

P3X42 2013.08.26. 22:22:14

Ártani mindennel lehet - főleg önmagunknak.

A tanfolyamot nem végeztem el, de a könyvet olvastam valamikor húsz évvel ezelőtt. Tulajdonképpen a pozitív gondolatok technikáját már azelőtt is alkalmaztam. Egy darabig működött.

Mostanában képtelen vagyok meditálni. Remegni kezd a gyomrom, amikor a figyelmemet a lábfejemtől a fejem búbjáig kell vezetnem. Kizökkenek és alig várom a gyakorlat végét. Valahogy idegesít. Nem jön elő az a kellemes, nyugodt állapot.
Szerintem a gyakorlatnak ez a része valamiféle hipnózis, amire egy idő óta rosszul reagálok.
Tulajdonképpen akkor is ideges leszek, ha az orvos megméri a vérnyomásomat. Olyankor érzem, hogy a pulzusom az égbe ugrik. (Nem vagyok én beteg, csak az orvos akar meggyőzni róla.)
Domján doktor egy interjúban azt mondja, hogy a betegek a váróban egymást próbálják túllicitálni, hogy kinek mennyire súlyos betegsége van. Én inkább nem megyek orvoshoz. Minek menjek egy olyan orvoshoz, aki meg akar győzni arról, hogy beteg vagyok? És ráadásul ezt olyan erősen hipnotizálja, hogy közben tényleg felmegy a vérnyomásom.
Nem tudom, hogy a két dolog hogyan függ össze, de a hasonlóság nagy.

Na, tulajdonképpen csak annyit akartam írni, hogy mostanában nem nagyon tudok meditálni, mert túl sok idióta ember zajong. Kalapál éjszaka, zenét hallgat irgalmatlan hangerővel, kutyát ugattat stb. De közben eszembe jutott, hogy erre egy korábbi főnököm azt mondaná: ez csak kifogás.
Egyszer sikerült eljutnom arra szintre, amikor a külső zajok már nem zökkentenek ki. De ez már egy magasabb szint (azaz mélyebb), ahova nehéz eljutni, ha az embert zavarják.
Valószínűleg csak az a bajom, hogy haragszok azokra az emberekre, akik a hangoskodásukkal zavarnak meditáció közben. És ez a harag önmagam ellen fordult. Magamnak ártok vele.

Sásdi Tamás 2013.09.24. 22:01:57

@P3X42: 2013-ban az egész világ alapvetően zavaró, ha fizikailag zajong, ha, csak láthatatlan lélekre ható mérhetetlen nyomásával terhel minket....Mindekettő létezik, valóságos. Egyetlen fegyverünk az elfogadás és az, hogy csak magunkra koncentrálunk. Van az embernek elég gondja, ha a jelenben van, ha a holnap eljön...Oldjuk meg ezeket, meditáljunk azon, hogy nekünk mi a jó, nem azon, hogy mi az, ami nem. például a zajongó szomszéd, az ugató kutya...A kutya nem akar zavarni. Ugat, mert kutya...A gazdája meg eltartja, valszeg, szereti és örömet okoz neki..Nem téged akar zavarni. Engem is zavar a külvilág, bántott az egész elmúlt 30 év, az előtte lévő 12-re nem emlékezem igazán....A világ mindig hangos marad. Csend akkor lesz, ha belül csend van. Ha mélyen belül állandó zajongást érzel, és ez a kutya, a külvilág bármely hangzavarja, akkor az azt jelenti, hogy belül nincsen rend....Bennem sincs. De bántani és zavarni csak akkor tudnak, ha hagyom...Ütheti egy küklopsz a tetőt felettem, de ha én békét érzek és csendet, akkor az van. Lehet, hogy meghaltam. De nem. Csak elfogadtam, hogy a világ zajos. S bennem csak akkor lesz béke, ha megteremtem önmagamnak. Függetlenül.,..Mindentől.....Működik. Csak nagyon nehéz...annyit mondhatok: ne add fel...Én sem teszem, az utolsó lehelletemig keresedm a csendet. Itt van bennem. Csak be kell csuknom az ajtókat. A harag mindig ellenünk fordul, mert a harag a saját érzésünk...És ezzel nem ártunk senkinek. Csak egy valakinek: önmagunknak. Felemészt és tönkretesz. A haragba csak egy valaki halhat bele: aki érzi és táplálja. Van egy gyilkos fegyverem a világ ellen és a harag ellen....ez szeretet...Elsősorban magam iránt, felé.....Csináljon mindenki amit akar. Én szeretem magamat....ugassatok ,kalapáljatok, tegyetek tönkre mindent....engem nem fogtok. nem hagyom, különben meghalok.....